om arbetsintegrerande socialt företagande

Skoopi prisade insatser vid Stora sociala företagsdagen

Ronney Olsson Samordningsförbundet Gävleborg och Le Mat Åkers Rune Station, här representerad av ordförande Jenny Kowalewski, prisades båda för fina insatser för socialt företagande på Stora sociala företagsdagen 13 september.

Jenny Kowalewski från Le Mat Åkers Rune Station och Ronney Olsson från Gävleborgs samordningsförbund prisades

Le Mat Åkers Rune Station, som är ett Bed & Breakfast i Åkersberga norr om Stockholm, har trots tuffa tider fördubblat antalet anställda och utvecklat sin verksamhet bland annat genom offensiv satsning på kompetensutveckling. För detta belönades de med utmärkelsen Årets arbetsintegrerande sociala företag.

2017 års Främjare av arbetsintegrerande sociala företag blev Ronney Olsson, som arbetar på Samordningsförbundet Gävleborg. I motiveringen kan vi läsa att han har bidragit till att bland annat kommuner fått syn på den vinst som arbetsintegrerande sociala företag skapar för både människor och samhälle.

Med utmärkelserna vill Skoopi sätta fokus på goda insatser för arbetsintegrerande sociala företag. Det var femte gången som främjarpriset delades ut. Däremot var det första året för Årets arbetsintegrerande sociala företag.
Priserna delades ut av Sofia Modigh i samband med Stora sociala företagsdagen i Göteborg den 13 september.

Hur det gick till när Le Mat Åkers Rune station bildades, kan du se i Tillväxtverkets film om "Startprocessen".länk till annan webbplats