om arbetsintegrerande socialt företagande

Upphandling gav frukt

De är pionjärer på upphandling med sociala krav. Därför nominerade tidningen Offentliga affärer Söderhamns kommun till priset Årets bästa upphandling – även kallat Handslaget. Nominering och uppmärksamhet i all ära men den gav också Leo ett jobb.

Bild på Leo Raisinen

Sandra Stark upphandlare på Inköp Gävleborg och Marie Emilsson, inköpssamordnare på Söderhamns kommun berättar i filmen om ett ömsesidigt lärande när de ville genomföra en upphandling med sociala krav.

– Det vi arbetat särskilt med vad gäller den här upphandlingen, säger Sandra Stark, är dialog. Både med marknaden och de sociala företagen men också internt och med andra myndigheter.

Andreas Helgesson, verksamhetsledare på Stenbacken, som var det sociala företag som vann upphandlingen, tyckte inte det var särskilt svårt att lämna in ett anbud.

– Det var faktiskt lättare än vi trott från början, säger Andreas Helgesson och berättar att de tidigt deltog i den anbudsskola som kommunen arrangerade.

Tidningen offentliga affärer delar varje år ut priset Årets bästa upphandling, även kallat Handslaget. Här kan du läsa om alla nominerade till Handslaget 2018!länk till annan webbplats

Högsta vinsten verkar dock Leo Räisänen ha fått. Hör mer om upphandlingen och om vad den betyder för Stenbacken och Leo i filmen som Söderhamns kommun har gjort.