om arbetsintegrerande socialt företagande

Stora sociala företagsdagen 2018

Stora sociala företagsdagen boka tidigt-rabatt

Sveriges största mötesplats för socialt företagande går av stapeln i Göteborg 24 oktober. Nu är programmet i stort sett spikat. Fram till Midsommar är det lägre pris på monterplatser och inträde.

För sjätte året i rad arrangeras Stora sociala företagsdagen. Arbetsintegrerande sociala företag är en viktig del – men här finns sociala företag i ett bredare perspektiv.Gemensamt intresse är att använda företagande och affärer för att förändra världen.

I årets program finns programtitlar som: "Från aktivism till business" som är ett exempel från Givrum i Köpenhamn där man hittat en modell att samarbeta med civilsamhället för att kommunen ska klara att hyra ut till små företag och aktörer. På detta sätt byggs tillit möjlighet för fler att förverkliga sina idéer.

Forskaren Sophie Nachemsen-Ekwall kommer att tala under rubriken: "I framtiden är alla företag sociala".

Inleder gör Faduma Aden, grundare av bland annat klädmärket Jemmila, som kombinerar skandinvisk estetik med muslimskt mode. Det handlar om design som inkluderar och med inkludering arbetar Faduma Aden på många fler olika sätt – inte minst med att synliggöra muslimska kvinnor som changemakers. Hon har utsetts av World Economic Forum till en så kallad Global Shaper.

Allt eftersom presenteras programpunkterna på Stora sociala företagsdagens webbsidlänk till annan webbplatsa och i sociala medier.

Lägre pris före Midsommar

Det blir ett lägre pris för alla som anmäler sig före Misommar – för både inträde och utställningsplats.