om arbetsintegrerande socialt företagande

Vad sägs i regioner om socialt företagande? Följ konferens via länk!

Bil och man med fruktkorg

Leo Räisinen fick jobb när Stenbacken blev upphandlade.

Konferensen "Utveckla socialt entreprenörskap och socialt företagande i din region!" 26 september är inte en öppen konferens men du kan vara med via länk.

Konferensen vill inspirera till framtida utveckling av socialt entreprenörskap och företagande med exempel från sociala företag, kommuner, regioner och andra stödorganisationer.

Sändning via länk från konferensen kommer att ske 10:00-14:45. Länken kommer att finnas på Tillväxtverkets sida.länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

Styrdokument och inspiration i programmet

Dagen bjuder på utblickar i tid och rum om socialt företagandes betydelse nu och i framtiden och vad som kan läras av tidigare erfarenheter och av andra länder. Detta följs av en stunds fokus på ledning, styrning och mötet mellan sociala företag och det offentliga. Att socialt företagande kan se väldigt olika ut kommer att märkas när de olika exemplen berättar. Att göra affärer med det offentlig är också en session.

Stort intresse för socialt företagande från regionerna

Inbjudan har främst gått till personer som är involverade i att ta fram regionala handlingsplaner för utveckling av socialt entreprenörskap socialt företagande 2018-2020 (alltså inom ramen för Tillväxtverkets uppdrag) och dessa har haft möjlighet att ta med sig tre ytterligare personer. Dagen är alltså ett sätt att tillsammans diskutera erfarenheter och inspireras – inte bara av talarna utan mellan deltagarna. Att intresset är stort tyder på att intresset för socialt företagande lever i regionerna och via länk kan fler se vad de säger.

Ta del av hela programmet här!PDF