om arbetsintegrerande socialt företagande

Platser kvar till ledarskapsutbildningar – anmäl snarast

Vill du bli säkrare som ledare i ett socialt företag? Just nu erbjuds möjlighet till ledarutbildning över hela landet. Platser finns kvar i Hässleholm, Luleå, Sundsvall och Örebro. Men du måste anmäla dig snarast!

Att vara ledare i ett socialt företag är speciellt. I ett tidigare nationellt projekt kom man fram till att det fanns ett behov av ledarskapsutbildning – skräddarsydd för arbetsintegrerande sociala företag. Nu är detta verklighet. På flera orter är utbildningen fulltecknad men i Hässleholm, Luleå, Sundsvall och Örebro finns det platser kvar.

Om utbildningen

Vid åtta tillfällen under två år får du kostnadsfritt möjlighet att arbeta med följande tre delar:

  1. Jag, du och gruppen – utvecklas som ledare
  2. Ordning och reda på företaget
  3. Affärsutveckling och affärsmannaskap

Här finner du en utförligare beskrivning av utbildningen och även information om en ledarutbildning för dig som redan har ledarskapsutbildning och vill bygga på din kompetens ytterligare.PDF

Om ASF Akademi

Projektet ska bidra till att arbetsintegrerande sociala företag ska vara det självklara valet för myndigheter som stöttar människor påväg tillbaka till arbete. Därför utbildar ASF Akademin företag runt om i landet för att deras arbetsträning ska bli ännu bättre och kvalitetssäkrad. Projektet utbildar även ledare i företagen för att kunna möta de unika förutsättningar som finns i just sociala företag. ASF Akademin är ett ESF-projekt som pågår till augusti år 2020. 

Anmäl dig snarast

Anmälningstiden har gått ut. Utbildningen startar i november och bara några få platser finns kvar. Anmäler dig gör du genom att kontakta den regionala koordinatorn för projektet som du hittar här!länk till annan webbplats eller genom att skicka ett mail till Sebastian Öhman, projektadministratör på Coompanion Sverige.