om arbetsintegrerande socialt företagande

Handla av sociala företag

Genom att handla av sociala företag möjliggör du för fler att komma in på arbetsmarknaden. Alla kan handla av sociala företag – stora och små företag, offentliga verksamheter, föreningar och privatpersoner.

Alla kan handla av sociala företag – så här gör man!

Liten eller stor, privat eller offentlig, eller idéburen – alla kan göra affärer med sociala företag. Läs här om hur du gör beroende på vem du är eller representerar!

Låt affären synas i kommunikationen

Kommunicera till kunder, anställda eller andra intressenter att du tar socialt ansvar genom dina affärer. Det ger medarbetarna stolthet, företaget good will och skapar en större förståelse hos kunderna.

Hitta sociala företag

Använd listan här på Sofisam för att få kontakt med ett socialt företag nära dig! Det kan finnas fler än dessa så får du inte napp kan du testa att kontakta Skoopilänk till annan webbplats som är de arbetsintegrerande sociala företagens intresseorganisation – eller Coompanionlänk till annan webbplats som är företagsutvecklare för kooperativ och sociala företag.

En kvinna från IKEA och en från Yallatrappan diskuterar sömnad vid klippbordet

Inspireras av Nyttigaste Affären

Nyttigaste Affärenlänk till annan webbplats är ett pris som genom goda exempel ska inspirera till fler nyttiga affärer. Hör till exempel om Vägen ut! kooperativet som driver personalmatsalen hos chipstillverkaren Estrella, om Yalla Trappan som driver syverkstad inne på IKEA Malmö och om Räddningsmissionens verksamhet som levererar vaktelägg och grönsaker till Gothia Towers på Svenska Mässan i Göteborg – alla exempel på väldigt nyttiga affärer. Läs mer om Nyttigaste Affären här!länk till annan webbplats