om arbetsintegrerande socialt företagande

Basta

Basta är ett socialt företag som arbetar med missbruksrehabilitering och integration genom företagande och empowermentprocesser. Basta är brukarstyrt vilket innebär att det ägs och drivs av de människor som själva genomgått sin rehabilitering på Basta.

Basta startade sin verksamhet 1994 i Nykvarn, utanför Södertälje. Under åren har den ideella föreningen Basta växt och har idag flera olika dotterbolag med olika inriktningar vars huvudmål är att rehabilitera och integrera människor i samhället och på arbetsmarknaden. Varje år återinvesteras vinsten i Bastas verksamhet för att skapa möjlighet för fler människor att komma till det sociala företaget. Basta säljer dels rehabiliteringsplatser till socialtjänsten och kriminalvården, dels de produkter och tjänster som produceras på Basta.

Bastas dotterbolag heter Sociala företaget Basta Nykvarn samt Basta Väst. Basta i Nykvarn erbjuder bland annat byggtjänster, klottersanering, parkskötsel, hunddagis, turridningar, finsnickeri, vandrarhem m.m. På Basta Väst med tillhörande dotterbolag arbetar de främst med hotell- och konferensverksamhet (Kvarnstallet), rengöring av tåg (Icko Clean) samt renovering och nytillverkning av pallar (MG Pall). Sedan 2008 ingår även HVB-hemmet Ragnhildsborg i Södertälje i Basta Gruppen. Ragnhildsborg arbetar med personer med psykisk ohälsa i kombination med missbruk.

Välkomna att besöka vår hemsida för att få veta mer om oss och de tjänster vi säljer: www.basta.selänk till annan webbplats

Organisationsnummer: 802017-8433 Antal anställda: 44
Organisationsform: Ideell förening Antal sysselsatta: 150
Startår: 1994
Typ av verksamhet: Målgrupper:
Café, restaurang, hotell, konferens
Fastighetsskötsel, bygg
Hantverk, konst
Hunddagis, annan djurvård
Hushållsnära tjänster
Övrig service
Tidigare missbruksproblematik
Tidigare kriminalitet
Arbetslösa

Kontaktinformation

Telefon:08 - 552 414 00
E-post: info@basta.se
Hemsida: http://www.basta.se
Län:Stockholms län
Adress:Basta, 155 92 Nykvarn