om arbetsintegrerande socialt företagande

Skapa samhällsnytta med upphandling – ny rapport

Eva Ternegren

Nya grepp i upphandlingen är ny en rapport från Tillväxtverket om hur offentliga aktörer kan skapa samhällsnytta genom upphandling. Rapporten har tagits fram av Tillväxtverket.

Rapporten är en vägledning som sammanfattar vilka möjligheter den nya lagstiftningen ger för att använda inköp och upphandling som verktyg för samhällsnytta. Den beskriver hur upphandlingen kan gå till och ger exempel från kommuner som använt sociala hänsyn och reserverad upphandling.

Eva Ternegren är författaren bakom rapporten som tagits fram på uppdrag av Tillväxtverket. Ternegren har mångårig erfarenhet av offentlig upphandling. Framförallt har hon i tre decennier har stöttat kooperativ – inte minst arbetsintegrerande sociala företag – som rådgivare på Coompanion. För närvarande är hon som politker ordförande i Göteborgs Stads inköps och upphandlingsnämnd.

Eva Ternegren är en ofta anlitad utbildare och föreläsare över hela landet för både offentlig sektor och entreprenörer, kring offentlig upphandling.

Läs mer om och ladda ned rapporten Nya grepp i upphandlingen här!länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

Anbudsskola – checklista inför att lämna anbud

Tilllväxtverket har också genomfört utbildningsinsatser för att öka möjligheterna för sociala företag att göra affärer med offentlig sektor. Anbudsskolan är en presentation för både utbildare eller den som letar efter stöd vid en upphandling. Den kan användas både i utbildningssyfte och som en checklista inför att lämna anbud. Gå till anbudsskolan här!