om arbetsintegrerande socialt företagande

Yalla Rinkeby öppnar lunchkafé på Södermalm

"Fler kan smaka på min kultur" säger Nimo Mohammed till tidningen Stockholmdirekt

Yalla Cafe

Nu kommer Rinkeby in till innerstan och projektet får uppmärksamhet. Yalla Söder Cafe är en plats för smakupplevelser och möjligheter. Utlandsfödda kvinnor arbetstränar för att utveckla ledarskap, språk och entreprenörskap.

På menyn står bland annat kubansk majssoppa, dolmer och somaliska sambosa. Ingredienserna till allt från pumpamarmeladen till müslin har skördats från de egna kolonilotterna i Rinkeby berättar Sasha Wallin till tidingen Stockholmdirekt.länk till annan webbplats Hon är en av tre kvinnor som jobbar på det nyöppnade lunchkaféet.

Yalla Söder ligger på Åsögatan 110 och har öppet tisdag-fredag 10.30-14.00. Välkomna in!

Fakta:
Yalla Rinkeby är ett arbetsintegrerat socialt företag med huvudsäte i Rinkeby, inspirerat av Yalla Trappan i Malmö. Syftet är att ge förutsättningar för utlandsfödda och andra kvinnor att närma sig arbetsmarknaden, få arbete eller att kunna starta eget företag. Det sker genom arbetsträning och språkkunskap med fokus på köksverksamhet och sömnad.

Yalla Rinkeby driver catering, konferensverksamhet och stort café i Rinkeby med produkter som medarbetarna själva utvecklat.