om arbetsintegrerande socialt företagande

Anmäl er till listan över sociala företag

Bilden visar några män som arbetar i en cykelverkstad

Sedan 2007 administrerar Tillväxtverket en frivillig lista över arbetsintegrerande sociala företag i Sverige. Företag som vill finnas med på listan behöver fylla i formuläret nedan och skicka stadgar/bolagsordning till Tillväxtverket som sedan avgör om företaget motsvarar definitionen av arbetsintegrerande sociala företag. Är vi tveksamma eller uppgifterna ofullständiga tar vi kontakt.

Att tänka på!

Den text ni skriver in om företaget sannolikt kommer att ligga kvar en längre tid. Undvik därför att skriva sådant som: Nu ska vi ...., i höst kommer vi att och så vidare. Använd om möjligt e.postadresser och telefonnummer som går direkt till företaget – inte sådana som är knutna till ensklda personer.

Så här fyller du i

Från det att du börjar fylla i formuläret har du 30 minuter på dig, sen raderas de inlagda uppgifterna. Eftersom det är många frågor kan det vara bra att titta igenom dem innan, leta reda på de underlag du behöver och kanske skriva svaren i ett annat dokument. Sedan laddar du om sidan och börjar skriva i formuläret. När du är klar och trycker på knappen Skicka så ska du vänta kvar på sidan tills du får upp en bekräftelse.

OBS! För tillfället verkar det vara problem att få iväg formuläret om du använder webbläsaren Chrome så använd Explorer eller Firefox.

Vill du veta mer om varför listan finns och hur den används? Mer om listan

Så här går bedömningen till

En bedömning görs av varje företag om de stämmer med definitionen av arbets-integrerande sociala företag som regeringen sig av. Vill du läsa definitionen så hittar du den  här.öppnas i nytt fönster

När ni har fyllt i formuläret till vänster och klickat på Skicka-knappen så kommer Tillväxtverket handläggare att gå igenom uppgifterna och de stadgar ni skickat till oss med e.post eller vanlig post.

Är det då något som är oklart för  oss tar vi kontakt med er för att få svar  på våra frågor.

Företaget syns inte i listan innan Tillväxtverkets handläggare beslutat om publicering.

Företaget får ingen automatisk bekräftelse på att bedömning/ publicering är klart.

Kontrollera gärna själva efter några veckor och hör av er om ni  har frågor. Kontaktuppgifter finns längst ner på sidan.