Då det finns flera sätt att spara har vi tagit med de allra bästa. I detta inlägg tittar vi närmare på de mest effektiva sätten för att sänka dina månatliga kostnader, men också hur du kan göra en budget för att hålla koll på dina utgifter.

1.     Se över dina behov

Det svenskar betalar i hushållen kan skilja sig en hel del utifrån vad de prioriterar. Ett snabbt bredband kanske känns nödvändigt, men skillnaden mellan 100 Mbit och 1000 Mbit är obefintlig om du endast surfar och tittar på Netflix.

De största pengatjuvarna är TV-abonnemang och bredband, något du enkelt kan spara pengar på genom att byta ned dig några steg.

2.     Samla ihop dina skulder till ett enda banklån

Många har separata krediter och smålån som de betalar av månadsvis. Alla dessa i kombination med höga räntor ökar dina utgifter väsentligt, något du kan sänka genom att binda dem till ett och samma banklån. På detta vis sänker du samtidigt din ränta och får ned din månadskostnad.

3.     Sätt en personlig budget

Med en budget kan du få en tydligare överblick av din konsumtion. Den ger dig också tips på vilka områden du kan skära ned på, särskilt om du har onödiga utgifter som bara tickar på varje månad. Ett vanligt tillvägagångssätt är att punkta ned dina fasta kostnader och addera detta med övriga avgifter och avbetalningar.

Genom att minska på utgifterna får du sedan mer pengar över till sparandet. En budget ger dig mer kontroll över din vardagsekonomi, men den hjälper dig även se vilka områden du kan förbättra på.

4.     Jämför elabonnemang och teckna fastprisavtal

Med tanke på de höga elpriserna kan det vara bra att se över ditt avtal. Många betalar ovetandes för mycket för elen, bland annat om gamla abonnemang gått över till tillsvidarepris. Du kan även försöka att binda priset för att säkra kostnaden, något som även underlättar när du skapar din budget.

5.     Avslutande tips

Vi avslutar inlägget med några ytterligare knep du kan använda dig av:

  • Handla inte onödiga varor som godis eller läsk
  • Jämför bolagen mot varandra för att hitta billigare elavtal, mobilabonnemang och lånekostnader
  • Köp saker på rea
  • Spara i fonder eller öppna ett sparkonto

Similar Posts

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *