Trots att många tror att det är krångligt att driva eget har det aldrig varit enklare än idag. I detta inlägg reder vi ut allt från början till slut så att du kan börja planera din verksamhet i lugn och ro. Vi presenterar också några tips som kan hjälpa dig på vägen.

1.     Rikta in dig på en produkt eller tjänst

Det första du bör göra är att skapa en affärsidé som är realistisk. Det kan vara allt från digitala tjänster till fysiska varor, men huvudsaken är att konkurrensen inte är enorm – samtidigt som det finns möjligheter att tjäna pengar.

2.     Skapa en affärsplan

Här ingår granskning av marknaden och eventuella konkurrenter. Din affärsplan kan också användas som en grund för en låneansökan, exempelvis om syftet är att ansöka om finansiering.

3.     Välj bolagsform

Utifrån verksamhetens storlek bör du se över vilken bolagsform som är mest lämplig. Enskilda firmor eller egenanställning är vanliga i startskedet, medan aktiebolag passar bättre för flera personer som vill starta företag tillsammans. Ett annat alternativ kan vara en ekonomisk förening, eller ett handelsbolag.

4.     Fundera över finansiering

På denna punkt är det viktigt att tänka på vad du behöver bekosta för att företaget ska fungera. Om syftet är att syssla med nätbaserad marknadsföring kanske du inte behöver mer än en domän och ett webbhotell, men ska du rikta dig mot fysiska kunder kan det krävas att du hyr en lokal.

Verksamheter som behöver startkapital gör att du behöver gå in med egna medel, eller lånar pengar av en bank. Det finns otaliga finansieringslösningar att välja från, men du hittar allt från företagslån till factoring för att underlätta den dagliga driften.

5.     Börja verka i näringslivet

När det praktiska är klart är det bara att sätta igång och arbeta. Att jobba med ett företag är aningen mer komplicerat jämfört med en anställning, men trots detta är det många som drömmer om att starta eget.

Similar Posts

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *